·

CB 1 Redt het niet

Helaas, het heeft niet zo mogen zijn. CB 1 is er zondag niet in geslaagd het kampioenschap of promotie af te dwingen. In een onderlinge strijd met nummer drie WSS 1 kwam ons vlaggenschip welgeteld 1 doelpunt tekort om te kunnen promoveren naar de Tweede Klasse.

Het uitgangspunt voor de laatste zaalcompetitiewedstrijd van CB 1 was op papier gunstig. Onze geel-zwarte krijgers moesten winnen om kampioen te kunnen worden, maar hadden aan een gelijkspel of een nederlaag van niet meer dan drie doelpunten verschil genoeg voor promotie. Tegenstander WSS 1, de nummer drie in de poule, had echter ook nog een kans op promotie mochten zij met meer dan drie doelpunten verschil winnen. Voor beide ploegen stond er dus veel op het spel.

De gasten uit Oude Pekela streden voor hun laatste kans en dit resulteerde in een spannend en fel korfbalgevecht, waarin CB 1 helaas aan het kortste eind trok. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op, maar in de tweede helft wist WSS een gat te slaan van maximaal 6 doelpunten verschil. Met een laatste krachtsinspanning wist CB 1 zich terug te vechten in de wedstrijd en 2 minuten voor tijd werd de achterstand zelfs nog teruggebracht tot 17-20. Met deze stand zou CB 1 weliswaar geen kampioen zijn, maar wel promoveren.

In de laatste minuut wist WSS het verschil toch weer terug te brengen naar 4 doelpunten: 17-21. Deze eindstand zorgde ervoor dat de ploeg uit Oude Pekela CB 1 op onderling resultaat voorbij gaat en dat zij en niet ons vlaggenschip promoveren naar de Tweede Klasse samen met kampioen Zwart Wit uit Delden. Vanuit Club Brothers natuurlijk felicitaties aan zowel Zwart Wit als WSS.

Speciale dank - ook namens de selectie en technische staf - gaat uit naar alle supporters die CB 1 gister door dik en dun hebben gesteund. Jullie hebben je op fantastische wijze laten horen en waren een grote steun in de rug. Bedankt!!

De focus verschuift nu - ondanks deze teleurstelling - naar de veldcompetitie. Ook hier draait CB 1 bovenin mee en is het een van de titelkandidaten. De selectie hoopt op net zoveel support als de afgelopen weken. Samen staan we sterk! #cbonfire